Chicken & waffles er en Amerikansk sydstatsret som er helt vildt lækkert. Sprødstegt kylling med en vaffel og ahornsirup.
Kom kærnemælk, chilisauce og worcestershire sauce i en skål og rør det sammen.
Kom det i en forseglbar pose eller en opbevaringskasse med låg.
Tilføj kyllingestykkerne direkte ud af pakken.
Stil i køleskabet, mindst 2 timer. Gerne natten over.
Del æggene i hvider og blommer.
Kom mel, sukker, kanel og bagepulver i en skål og bland det godt.
Smelt smørret i mikoovnen.
Tilsæt kærnemælken, smørret og æggeblommerne til melblandingen.
Rør til det er helt blandet.
Pisk hviderne til de er stive.
Fold hviderne ind i dejen.
Tilbered dejen i dit vaffeljern. Jeg fik 8 belgiske vafler ud af dejen.
Varm din ovn op til 120 grader.
Kom hvedemel, majsmel, salt, peber, hvidløgspuler, løgpulver og paprika i en skål og bland det grundigt.
Tag kyllingen ud af køleskabet og dyp stykkerne i melet så det bliver helt dækket. Læg dem til side på en tallerken eller et stykke bagepapir.
Varm olie op i en pande med på medium høj varme. Hvis du bruger en friteuse skal den op på 175 grader.
Når olien er varm så steg halvdelen af fileterne ca. 2 minutter på hver side. I friteusen skal de have ca. 4 minutter.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Kom dem i et ovnfast fad og stil i ovnen. Stil også vaflerne ind.
Steg resten af af kyllingen og lad dem dryppe af.
Kom vaflerne på 4 tallerner. Drys med flormelis og hæld ahornsirup ud over.
Placér kylling oven på og kom en lille stykke smør på som smelter ud over den varme vaffel.
Så nemt er det at lave chicken and vaffles. Jeg håber det smager dig.
https://dev.foodgeek.dk/da/chicken-waffles/ - Chicken & waffles