Disse lækre pretzel buns er perfekte til en kold øl
Bland mel, tørgær og salt i en skål.
Smelt smøret og hæld det i vandet.
Hæld væsken i melblandingen og rør rundt så det bliver blandet.
Kør på maskine med dejkrog i mindst 10 minutter til du har en ensformig dej som er en lille smule klæbrig. Den må ikke være tør.
Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et varmt sted i en time.
Slå dejen ned. Del den i 10 stykker. De skal være ca. 88 gram pr. bolle.
Så skal bollerne formes: Hold bollen i venstre hånd (eller højre hvis du er venstrehåndet). Fold kanten ind mod midten og drej bollen ca. 1/8 og fortsæt til du har en spændstig overflade. Læg bollen ned på borden og hold fingerene ned over (så det lidt ligner en edderkop) og bevæg den i cirkler til du har en smuk rundt glat bolle.
Se evt. denne video: https://www.youtube.com/watch?v=6xQfXC8Jw4Q
Placér bollerne på en bageplade med bagepapir på og lad efterhæve ca. 20 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader.
I mellemtiden så lave basebadet. Hvis du bruger kaustisk soda, så rør det ud i en liter vand. Hvis du bruger natron skal du koge vandet og røre natronen ud i det varme vand, og lade det køle af.
Væsken er svagt basisk, så brug et par gummihandsker når du skal dyppe bollerne.
Når du er klar til at bage skal du komme bollerne i væsken i 30 sekunder. Sørg for at dreje dem rundt så der kommer væske på alle sider. Tag dem ud med en hulske og stil på bagepapiret igen.
Drys med havsalt mens de er våde og skær et kors i toppen af bollen.
Bag bollerne i 16 minutter eller til en intern temperatur på 99 grader.
Så nemt er det at lave preztel buns. Enjoy.
https://dev.foodgeek.dk/da/pretzel-buns-opskrift/ - Pretzel Buns