Et spændende, lækkert og smuk brød som stammer fra det nordlige Portugal, hvor majs er en meget vigtig afgrøde.
Den gule krumme og den smukke krakelerede overflade stammer begge fra majsmelet. Det er super nemt at lave, men kræver lidt tid.
Kom majsmelet op i en varmebestandig skål
Kog vand i en elkeddel
Kom vandet over majsmelet og rør til alt vandet er optaget og lad det køle til stuetemperatur (ca. 1 time)
Tilsæt hvedemel, salt og surdejsstarter og ælt dejen til det bliver til en brøddej
Form dejen til en kugle og tryk den lidt flad. Sørg for at kuglen har så glat en overflade som muligt
Sprøjt overfladen med en vandforstøver og drys med rismel. Brug dine hænder til at komme melet overalt på overfladen
Lad dejen hæve på køkkenbordet under et viskestykke. Mindst 3,5 time, men du må godt lade det stå til næste morgen, så krakelerer den endnu mere
Varm ovnen så højt du kan komme. Jeg bagte ved 260 grade, men hvis din ovn kun går til 225 så vælg det. Brug meget gerne et bagestål (eller pizzasten). Varm op i en time, så du er sikker på at stålet/stenen er gennemvarm.
Bag de første 20 minutter på 260, og så skru ned til 230 grader.
Fortsæt med at bage til brødet er 99 grader indeni. Det tog ca. 25 minutter i min ovn.
Tag brødet ud og lad det afkøle helt på en bagerist. Det tager et par timer
Nyd en skive med smør og et godt stykke ost eller nogen fantastiske oliven
Så nemt er det at lave Broa de Milho
https://dev.foodgeek.dk/da/broa-de-milho-opskrift/ - Broa de Milho, portugisisk majsbrød