Triple cooked chips

Jeg ville ønske jeg kunne påstå at jeg havde opfundet triple cooked chips, for det er absolut genial opskrift.

Hvis du gør det rigtigt får du intet mindre end verdens bedste pommes frites. Total sprød og knasende uden på, og indeni er den brændende varm og fluffy på indersiden.

[delipress_optin id="28325"]

Hvis du en dag skal forkæle dig selv, så er det altså noget du burde prøve.

ingredienser 4 portioner

  • Bagekartofler, store 4
  • Rapsolie 2 l
  • Salt, fint

Opskrift

  1. Skræl kartoflerne.
  2. Skær kartoflerne let firkantetede og skær ud i pommes stave. De må ikke være for store ellers bliver de bløde._MG_0933
  3. Kom en en skål og stil under rindende vand for at skylle stivelsen af._MG_0936
  4. Fyld en gryde med vand og varm vandet op og simmer kartoflerne til de er lige ved falde fra hinaden. Det er vigtigt at vandet simrer og ikke bulderkoger. Det tager normalt 20 til 30 minutter afhængig af kartoflen._MG_0940
  5. Tag dem forsigtigt ud af vandet og læg på en rist og lad dem tørre.
  6. Sæt hele risten i fryseren i en time. Dette er for at fjerne fugt fra kartoflerne._MG_0944
  7. Hæld olien i en gryde eller friteuse og varm op til 130°.
  8. Steg kartoflerne til de er let brune og overfladen en smule poppet op. Det tager ca. 5 minutter._MG_0951
  9. Tag dem ud af olien og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  10. Læg dem tilbage på risten og stil den i fryseren i en time._MG_0953
  11. Varm olien op til 180°. Steg kartoflerne til de er gyldne. Det tager ca. 7 minutter._MG_0958
  12. Så let er det at lave triple cooked chips. Jeg håber de smager dig._MG_0964-2
Tags: , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pingback: Sous vide steak med triple cooked chips - Foodgeek