Sukkerfri kirsebærsauce med amaretto

Jul er dejligt, jul er traditioner, og desserten juleaften er nok i alle dansk hjem, risalamande med kirsebærsauce. Om den er varm eller kold er nok den største forskel.

Bare fordi man ikke må spise sukker behøver det ikke at betyde at man ikke kan få en lækker kirsebærsauce. Personligt elsker jeg den italienske Amarena som ud over lækre kirsebær har en smag af Amaretto.

Her er mit forsøg på en sukkerfri udgave, dog lavet med danske solmodne kirsebær, da jeg ikke lige havde en Amarena busk i baghaven.

[delipress_optin id="28325"]

Jeg håber du synes den er lige så lækker som jeg gør. Jeg glæder mig ihvertfald som et lille barn til desserten om et par dage.

ingredienser 1 portioner

  • Friske kirsebær Fra frost er fint. De skal bare ikke være syltede 500 g
  • Rom 100 ml
  • Økologisk appelsin, saft og skræl 2
  • Vand 150 ml
  • Amaretto 3 spsk
  • Vaniljestang
  • Perfect SØD 1 spsk
  • Majsstivelse 3-4 spsk blandet i lidt vand. Du skal nok ikke bruge det hele. g
  1. Tag skrællen af appelsinerne. Hvis du ikke bruger Øko appelsiner skal du skrubbe dem utrolig grundigt under vamt vand til du kan mærke at overfladen ikke er voksagtig mere.
  2. Pres saften ud af appelsinerne._MG_0869
  3. Kom rom, appelsinsaft, appelsinskræl, amaretto, halvdelen af SØD og vaniljestangen skåret i halv (på den lange led, ikke?)_MG_0870
  4. Lad det simre under låg i 10 minutter.
  5. Si væsken og kom tilbage i gryden.
  6. Tilsæt kirsebærrene og giv det et opkog._MG_0871
  7. Si kirsebærrene fra og kom dem i det glas du skal opbevare det i._MG_0873
  8. Udrør majsstivelsen i lidt vand.
  9. Kog saucen op og tilsæt jævningen lidt efter lidt under omrøring._MG_0875
  10. Stop når det har den rette konsistens. Du ved hvad du bedst kan lide.
  11. Smag til med det resterende SØD så den har den sødme du kan lide.
  12. Hæld saucen over kirsebærrene, rør rundt for at fordele._MG_0876
  13. Du kan evt. hælde en hætte atamon ved hvis de skal holde sig lidt længere.
  14. Forsegl og sæt på køl indtil du skal bruge det.
  15. Så let er det at lave sukkerfri kirsebærsauce med amaretto. Jeg håber det smager dig._MG_0913-2
READ  Hjemmelavet sukkerfri ketchup med san marzano tomater

Indlægget indeholder affiliatelinks. Det betyder at hvis du går igennem til til en butik, så får jeg en del af beløbet som jeg bruger til at betale for de udgifter jeg har ved at køre denne blog.

Tags: , , , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.