Sukkerfri figurkager med glasur, sukkerfri vanillekranse og sukkerfri marcipan

En stor del af hyggen i dansk jul efter at julemiddagen er indtaget handler om kager, konfekt og chokolade, og det er jo som regel lidt af et problem hvis man ikke kan tillade sig at spise sukker.

Så her er et par af mine alternativer: sprøde lækre sukkerfri figurkager, himmelsk duftende sukkerfri vanillekranse og lækkert cremet mandelsmagende sukkerfri marcipan.

Dette er også mit indslag til madbloggerudfordringen #5: nordisk jul.

[delipress_optin id="28325"]

Jeg håber jeg kan hjælpe jer derude som enten har folk i familien med diabetes eller pco eller selv har problemer med blodsukkerpåvirkende kulhydrater.

ingredienser 1 portioner

  • Figurkager

  • Hvedemel 1000 g
  • ISIS Perfect Fit 375 g
  • Hjortetakssalt 4 tsk
  • Kærgaarden 43% 500 g
  • Figurkageglasur

  • Atwell Flordrys 100 g
  • Pasteuseret æggehvide 1
  • Pasta farve
  • Aroma F.eks. kakao, vaniille, bolsje aromaer
  • Vanillekranse

  • Hvedemel 500 g
  • ISIS Perfect Fit 160 g
  • Hjortetakssalt 1 tsk
  • Vaniljestang 1
  • Kærgaarden 43% 225 g
  • Æg 2
  • Sukkerfri marcipan

  • Fedtreduceret mandelmel 100 g
  • Atwell Flordrys 80 g
  • Pasteuseret æggehvide 2
  • Mandelessens 1 tsk

Figurkager

  1. Bland mel, perfect fit og hjortetakssalt grundigt.
  2. Kom fedtstoffet i, i små klumper og saml dejlen. Læg den koldt i 1 time.
  3. Tag så meget dej som du skal bruge til en omgang (en stor håndfuld).
  4. Rul ud mellem to stykker bagepapir._MG_0783
  5. Læg på køl og rul endnu en portion ud.
  6. Skift de to portioner.
  7. Løsn bagepapiret på begge sider og stik ud.
  8. Overfør til en bagepapirsbelagt bageplade._MG_0786
  9. Bag ca. 6 minutter ved 200° grader._MG_0794

FIGURKAGEGLASUR

  1. Kom flordrysset i en skål.
  2. Bland æggehviden i flordrysset.
  3. Kom aroma og farve i og rør rundt.
  4. Kom glasuren på de afkølede figurkager med en ske._MG_0807

VANILLEKRANSE

  1. Bland hvedemel, mandelmel, hjortetakssalt og perfect fit grundigt.
  2. Kom fedtstoffet i, i små klumper, og saml dejen._MG_0774
  3. Rul den til pølser og kør dem igennem kødmaskien._MG_0780
  4. Form til kranse og sæt på en bagepage med bagepapir.
  5. Bag ca. 12 minutter ved 200° grader._MG_0801

Sukkerfri marcipan

  1. Hæld mandelmelet og flordrysset i en skål.
  2. Tilsæt æggehviden og rør rundt indtil det begynder at samle sig.
  3. Ælt marcipanen til du har en pæn og uniform dej.
  4. Hvis den stadig er meget klæbrig tilsæt enten mere mel eller flordrys. Afhænging af hvor sød du gerne vil have den til at være.
  5. Marcipanen har jeg lavet til kugler overtrukket med sukkerfri chokolade og en mandel på toppen, kugler med striber af chokolade over, og snitter med et lag af rød med kirsebærsmag (som jeg glemte på billedet).
READ  Superlækker sukkerfri jordbæris - En sommerforelskelse

Så nemt er det at holde sukkerfri jul. Jeg håber det smager dig._MG_0929-2

Tags: , , , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.