Sukkerfri chokoladekage med glasur

Bare fordi man ikke må spise sukker kan man jo godt få lyst til noget lækkert en gang imellem.

Det store problem er at det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvordan man bager noget der smager godt når der ikke er sukker i. Det kræver som regel en del testning, men du er heldig, for jeg har gjort arbejdet for dig ;)

Dette er en helt klassisk chokolade (=kakao) kage med hvid glasur. Den kræver et par specielle ingredienser som du kan købe på nettet via de links jeg har i ingredienslisten.

[delipress_optin id="28325"]

Jeg håber du synes det smager lige så godt som jeg gjorde. Mums.

Næringsindhold
Per 100g

Antal % dagligt behov*
Kalorier 239
Fedt ialt 6.1g 9%
Mættet fedt 0.5g 3%
Transfedtsyrer 0g
Kolesterol 0mg 0%
Salt 16mg 1%
Kulhydrat 40g 13%
Fibre 6.8g 27%
Sukkerstoffer 2.3g
Protein 6.4g 13%

*Procent dagligt behov er baseret på en 2.000 kalorier diæt. Dine daglige værdier er må højre eller lavere baseret på dit kaloriebehov.

ingredienser 1 portioner

  • Kagedej

  • Hvedemel 250 g
  • ISIS Perfect Fit 200 g
  • Kakao 40 g
  • Fiberfin 50 g
  • Kærgaarden 43% 80 g
  • Bagepulver 2 tsk
  • Skummetmælk 200 ml
  • Glasur

  • Atwell Flordrys 100 g
  • Vand

OPSKRIFT

Kagen

  1. Varm ovnen op til 180°C.
  2. Kom mel, fiberfin, kakao og Perfect Fit og bagpulver ned i en skål og bland det godt._MG_0834
  3. Tilsæt mælk, æg og smøret og rør indtil du har en uniform dej._MG_0835
  4. Smør en lille brødform drys den med mel.
  5. Hæld dejen i formen og sæt i ovnen._MG_0848
  6. Bag i 40 minutter.
  7. Test om kagen er færdig ved at indsætten en kødnål i kagen. Hvis den kommer ud uden dej er kagen færdig. Hvis der kommer dej med ud, så giv den 5 minutter mere og prøv igen.
  8. Lad kagen køle af i fem minutter før du tager den ud af formen og lad den køle helt af på en bagerist.
READ  Grillet flæskesteg med rødkålssalat og hasselback kartofler

Glasur

  1. Hæld Atwell Flordrys i en skål og tilsæt vand lidt af gangen indtil det rimeligt flydende.
  2. Smag evt. med en aroma. Jeg brugte toffee til denne glasur, som Amalie iøvrigt spurgte om det var kokos. Sjovt nok kunne jeg godt smage hvad hun mente :)
  3. Hæld glasuren ud over kagen og lad den stivne.
  4. Så nemt er det at lave sukkerfri chokoladekage med glasur. Jeg håber det smager dig._MG_0863-2

Indlægget indeholder affiliatelinks. Det betyder at hvis du går igennem til til en butik, så får jeg en del af beløbet som jeg bruger til at betale for de udgifter jeg har ved at køre denne blog.

Tags: , , , , ,

Comment 0 Replies

Your Information

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.