Pølse carbonara med hjemmelavet hvidhvede fettuccine

Vi elsker Italiensk mad herhjemme. Desværre er pasta jo ikke det sundeste i verden, da det er lavet af fint malet hvedemel, så jeg har eksperimenteret med at lave min egen pasta af hvidhvede,og det er rigtig lækkert. Der skal dog lidt mere æg i, end i den klassiske pasta opskrift som siger 1 æg per 100 gram mel.

[delipress_optin id="28325"]

Her er så min udgave af en sundere pølse carbonara med hjemmelavet hvidhvede fettuccine. Mums.

ingredienser 4 portioner

  • Pastadej

  • Æg 4
  • Hvidhvede mel 300 g
  • Salt
  • Carbonara

  • Pølser af god kvalitet Gerne hjemmelavede hvis du har dem 6
  • Bacon tern Evt panchetta hvis du har mulighed for at få det i tykke skiver 100 g
  • Æggeblommer 4
  • Frisk persille 25 g
  • Parmesan 50 g
  • Frosne ærter 200 g
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  1. Bland æg, et drys salt og hvidehvede mel til en dej og ælt grundigt._MG_8828
  2. Del dejen i 4 lige store stykker._MG_8830
  3. Rul dejen ud enkeltvis til meget tynd og skær ud i ca. 0.5 cm brede stykker. Dejen skal rulles så tyndt som overhovedet muligt. Hvis du har en pasta maskine, så synes jeg bestemt at du skal bruge den._MG_8837
  4. Bland æggeblommer, salt, friskkværnet peber, hakket persille og halvdelen af osten sammen og stil til side._MG_8846
  5. Skær pølserne i stykker (ca. 2 cm).
  6. Hvis du skærer fra en hel bacon så skær den i tern._MG_8844
  7. Varm en pande til middel varme og brun pølserne og baconen._MG_8848
  8. Fyld en gryde med vand og salt og sæt på komfuret på høj varme.
  9. Når vandet koger så læg pasten i og kog en 3-4 minutter til det er færdigt._MG_8852
  10. Hæld vandet fra pastaen og hæld æggemassen ned i gryden og rør godt rundt så alt pastaen bliver dækket af æggemasse. Kom ærter i og rør rundt._MG_8855
  11. Kom pastaen i fire skåle og top med pølse og bacon mix.
  12. Fordel resten af parmasanen over pastaen og servér straks.
  13. Det er så min udgave at en pølse carbonara med hjemmelavet hvidhvede pasta. Jeg håber det smager dig._MG_8862
Tags: , , , ,

Comment 6 Replies

Your Information

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Pingback: Svamperavioli med ostesauce og panchetta - Foodgeek

  2. Philip Bak Billing Svar

    Det ser rigtig lækkert ud:) Men hvilken pølse er det du bruger til retten. Jeg kan simpelthen ikke finde ud ad hvad du bruger.

    • Tak. :)

      Jeg bruger en hjemmelavet pølse. Du kan bruge en medister.

      Hvis du bruger en hel ville jeg lige koge den et par minutter så den bliver fast og lade den køle af før du skærer den :)

  3. Pingback: Hjemmelavet bacon - Foodgeek

  4. Pingback: Hvidhvede spaghetti med kødboller - Foodgeek

  5. Pingback: Hvidhvede pasta med mornaysauce og bacon - Foodgeek