Lav det perfekte blødkogte æg. Hver gang.

Perfekte blødkogte æg (sous vide)

Forestil dig dette: Det er søndag morgen; dejlig afslappende musik på radioen, avisen ligger klar, en tallerken med et stykke toast med smør, sprødstegt røget bacon og en lækkert blødkogt æg, eller det er lige til du åbner det og det er enten helt flydende eller hårdkogt.

Det er faktisk ikke så svært at få det perfekte blødkogte æg hver eneste gang, og du skal endda ikke variere tiden for forskellige størrelser æg. Det eneste special udstyr som er påkrævet for denne opskrift er et sous-vide vandbad.

[delipress_optin id="28325"]

[wpnf-label id=2329]

Perfekte blødkogte æg (sous vide)

Den nemmeste 

Ret Morgenmad
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 51 minutter
Antal 4 æg
Kalorier 396 kcal
Forfatter Sune Trudslev

Ingredienser

  • 4 kyllingeæg Vælg den størrelse du kan lide, det virker med dem alle
  • salt, groft
  • vandbad med isterninger Eller rindende koldt vand

Sådan gør du

  1. Tænd vandbadet på 62°.

  2. Fyld en lille gryde med lige akkurat nok vand til at dække æggene og tilsæt en teske groft salt. Tænd for kogepladen på høj varme, når vandet koger så skru ned på lav og læg æggene i gryden, læg låg på og kog i 3 minutter.

  3. Når tiden er gået, hæld vandet fra og læg æggene i isvandet i ét minut. Hvis du ikke lige har nogen isterninger i frysen, så lad æggene blive i gryde og stil gryden under den kolde hane i et minut.

  4. Når vandbadet er den rette temperatur lægger du æggene i vandbadet lader dem tilberede i 45 minutter.

  5. Når tiden er gået så tag æggene ud af vandet og servér med det samme.

READ  Sous vide cordon bleu med hvidkålstzatziki og skyr panna cotta med hvid chokolademousse

 

Tags: ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.