Lækker hyggemad: Sloppy Joe

Sloppy Joe. Okay, det lyder måske ikke så lækkert, men tag mit ord for det, hvis du gør det rigtigt er det en rigtig fornøjelse fuld af smag. Denne version har muligvis en del flere grøntsager en den klassiske version, men det er bestemt en klassiker herhjemme.

ingredienser 4 portioner

  • Hakket oksekød 10% 500 g
  • Heinz ketchup Brug den med mindre sukker og salt 150 ml
  • HP Sauce 2 spsk
  • Cider eddike 2 spsk
  • Chilipulver ½ tsk
  • Brun farin Sukrin Gold er en godt sukkerfrit alternativ 1½ spsk
  • Selleri 1 unit
  • Grøn peber units
  • Store løg 2 units
  • Røde kidneybønner 100 g
  • Burgerboller Hjemmelavede hvis det er muligt, men ellers køb nogen gode fuldkornsboller 4 units
  • Champignon 200 g
  • Dijon sennep 1 tsk

  1. Skær løgene i tynde skiver, evt. på et mandolinjern.

    Mandolinjern gør det nemt at skære skiver der er samme størrelse

    Mandolinjern gør det nemt at skære skiver der er samme størrelse

  2. Varm en stegepande til mellem varme, kom lidt olivenolie på og tilføj løgene. Husk at skille løgringene fra hinanden.

    Sørg for at der er nok olie til at karamellisere løgene

    Sørg for at der er nok olie til at karamellisere løgene

  3. Karamellisér løgene indtil de er brune. Hvis du kan lide smagen kan du hælde en smule balsamiskeddike på. Det hjælper med karamelliseringen.

    Løgene skal være ret brune for at få den lækre smag frem.

    Løgene skal være ret brune for at få den lækre smag frem.

  4. Mens løgene karamelliserer så rens grøntsagerne og skær dem ud.
  5. Kombinér ketchup, HP sauce, sennep, cidereddike, chilipulver og brun farin i en skål. Smag til med salt og peber. [delipress_optin id="28325"]

    Denne kombination af ingredienser giver en god balance mellem sur, sød og umami.

    Denne kombination af ingredienser giver en god balance mellem sur, sød, stærk og umami.

  6. Hæld bønnerne i en skål og stil dem under rindende vand i et minuts tid.
  7. Når løgene er færdige, flyt dem til den ene side af stegepanden og skru helt op. Læg kødet i panden og del det i småstykker og brun det.

    Det er vigtigt at stege kødet på høj varme så alle de små stykker kød får stegeflader.

    Det er vigtigt at stege kødet på høj varme så alle de små stykker kød får stegeflader.

  8. Tilføj alle grøntsagerne og bland dem godt med kødet. Lad det simre til alle grøntsagerne er gennemstegte.

    Grøntsagerne skal steges til de er møre

    Grøntsagerne skal steges til de er møre

  9. Tilføj sovsen og bønnerne og rør rundt. Smag til med salt og peber. Lad det simre mens du gør bollerne klar.

    Bønnerne giver et godt bid til retten. De skal ikke have for meget og skal derfor tilføjes til sidst.

    Bønnerne giver et godt bid til retten. De skal ikke have for meget og skal derfor tilføjes til sidst.

  10. Servér på en ristet burgerbolle. Jeg håber det smager dig! :)

    Sloppy Joe på hjemmebagt hvidhvede burgebolle

    Sloppy Joe på hjemmebagt hvidhvede burgebolle

READ  Perfekt hjemmelavet pizza
Tags: , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.