Kyllingelår med kardemommeris og radissesalat

Dette er en lille simpel ret, men det gør den ikke mindre lækker. Marinaden giver kyllingen en rigtig god kompleks smag. Når man åbner gryden med kardemommerisene bliver man straks sendt til til sydligere himmelstrøg. Salaten er både skarp og knasende, som bringer retten lidt smagsmæssig kant og tekstur.

ingredienser 4 portioner

  • Kyllinglår 8
  • Ahornsirup Jeg bruger en sukkerfri udgave jeg selv laver 6 spsk
  • Soya 4 spsk
  • Fiskesovs 3 spsk
  • Hvidvinseddike 3 spsk
  • Saften fra 1 citron
  • Sesamolie 3 spsk
  • Salt
  • Peber
  • Kardemommefrø 12
  • Basmati ris 300 g
  • Vand 450 ml
  • Radisser 200 g
  • Agurk 100 g
  • Rødløg 1 stort eller 2 små 1
  • Hvidvinseddike 1 spsk
  • God olivenolie 3 spsk
  • Sukrin ½ tsk
  • Hvidløg, fed 1

Radissesalat

  1. Vask grøntsagerne og skær radisserne og agurkerne i tynde skiver.
  2. Pil løgene og halvér dem og skær løget i skiver._MG_8626
  3. Pil hvidløgsfedet.
  4. Bland olie, hvidvinseddike, tilsæt sukrin og knus hvidløget ned i og bland._MG_8629
  5. Kom grøntsagerne i en skål. Knus agurkerne let når du kommer med ned i.
  6. Hæld vinaigretten over grøntsagerne og bland det så der er vinaigrette på alle grøntsagerne._MG_8634
  7. Stil på køl indtil det skal bruges

Marinaden

  1. Rør ahornsirup, soya, fiskesovs, hvidvinseddike, citronsaft, og sesamolie sammen.
  2. Tilsæt et god gang salt og friskkværnet peber.
  3. Rør godt rundt.
[delipress_optin id="28325"]

 Kyllingelårene

  1. Opvarm ovnen til 220ºC.
  2. Kom kyllingelårene i en ovnfast fad.
  3. Hæld marinaden over.
  4. Drys salt over lårene.
  5. Steg i ovnen i 35 minutter._MG_8637

Kardemommeris

  1. Knus kardemommefrøene let med siden af din kokkekniv.
  2. Varm frøene på en tør pande i et par minutter._MG_8635
  3. Flyt dem rundt med en træspatel så de ikke brænder på.
  4. Hæld 300g ris og 450ml vand i en gryde.
  5. Kom de ristede kardemommefrø i._MG_8639
  6. Tænd på høj varmen og uden låg.
  7. Når vandet koger læg låg på og skru ned til svag varme.
  8. Efter 12 minutter sluk for varmen og flyt gryde. Tag ikke låget af.
  9. Lad risene stå til du skal servere. Husk at fjerne frøene før du serverer risen.
READ  Sund sommersalat med rygeost og skyr

Serveringen

  1. Kom to kyllingelår på tallerkenen.
  2. Anret risene og hæld noget af safterne fra det ovnfaste fad.
  3. Kom en pæn portion salat på tallerkenen.
  4. Jeg håber det smager dig.Kyllingelaar

 

Tags: , , , , , , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.