Hjemmelavet low carb chokolade

Chokolade er nok den ultimative snack for mig. Problemet for mig er at der er sukker i, og hvis man kan købe en sukkerfri version søder de normalt bare med malitol som også giver en stigning i blodsukkeret, så er man jo lige vidt.

Det er rigtigt at jo mørkere chokoladen er jo mindre sukker er der i, og jeg elsker også mørk chokolade, men jeg tænkte det må da være muligt at lave sin egen helt sukkerfrie udgave som smager godt.

Mit første forsøg var omkring halvandet år siden hvor jeg brugte palmin som fedtstof. Det virkede også sådan nogenlunde, men for det første lugtede det af kiksekage og det var bestemt ikke fingervarme stabilt. Jeg har set på de billige chokolader at de bruger “hærdet kokosolie”, men det er sikkert et eller andet industriprodukt, så jeg tænkte at jeg ville gå old-school og prøve at bruge kakaosmør, som jo egentlig er det “rigtige” fedtstof i den dyre chokolade.

[delipress_optin id="28325"]

Det tog mig omkring 5-6 forsøg at få det hele til at spille. Kakaosmør er ikke ret glad for at blive varmet for højt op, og det gik ikke lige op for mig de første par gang, men kommer det over 40 grader bliver det simpelthen ødelagt og kan ikke størkne igen.

Så her følger min opskrift på hjemmelavet low carb chokolade; helt uden sukker. Efter det er færdigt kan det sagtens smeltes igen og bruges som overtrækschokolade (du skal dog huske at temperere det igen selvfølgelig).

ingredienser 1 portioner

 • Kakaosmør 100 g
 • Kakaopulver 100 g
 • Perfect Sød Eller brug evt. stevia der søder hvad der svarer til ca. 320g sukker eller bare mindre hvis du godt kan lide smagen af meget mørk chokolade 40 ml
 • Skummetmælkspulver 40 g
 • Korn fra en vanillestand eller flydende bourbon vanille
 1. Hak kakaosmørret fint._MG_0753
 2. Smelt kakaosmørret over et vandbad, tilsæt evt. fyldende ting inde du begynder at smelte (som f.eks. fyldende vanille og SØD). Hvis den nærmer sig 40 grader så tag skålen af vandbadet og stil den på et viskestykke og rør rundt til temperaturen falder._MG_0756
 3. Det er ekstremt vigtigt at du ikke kommer over 40 grader for så ødelægger du krystalstrukturen i kakaosmørret og du kan smide det ud._MG_0757
 4. Når det er helt smeltet tilsætter du kakaopulver og skummetmælkspulver. Rør godt og varm op til maximalt 50 grader._MG_0670
 5. Nu er det tid til at temperere chokoladen. Da vi ikke har noget allerede færdig chokolade at bruge som “seed”, må vi bare gøre det på den gammeldags måde.
 6. Jeg bruger en stor metalskål hvor jeg smører chokoladen op af siderne og skraber det tilbage ned i massen, så falder temperaturen løbende._MG_0680
 7. Hold øje med temperaturen. Når den når 28 grader er den tempereret._MG_0704
 8. Så skal den bare varmes op til arbejdstemperatur på ca. 32 grader, så er den klar til at blive brugt._MG_0705
 9. Det kan godt betale sig at tjekke tempereringen på dette tidspunkt. Nogen bruger en spiseske. Jeg kan godt lide at bruge chokoladefolie, fordi de er nemt at pille af chokoladen.
 10. Dyp skeen eller folien i chokolade og læg den i køleskabet. Hvis chokoladen er rigtigt tempereret vil den størkne hurtigt og være blank på overfladen. Hvis du holder den i hånden smelter den ikke lige sådan. Utempereret chokolade er præcis modsat: Det tager lang tid om at størkne, det er mat i overfladen og smelter fra varmen af dine fingre.
 11. Jeg lavede helt almindelig chokoladeplader, men du kan lave lige hvad du normalt ville bruge tempereret chokolade til på dette tidspunkt.
 12. Hæld chokolademassen ned i formen._MG_0720
 13. Skrab derefter det overskydende af med en palentkniv og stiller det på køl til det er helt størknet._MG_0747
 14. Sådan kan man lave hjemmelavet low carb chokolade, som ikke kan være andet end supersund (fortæller jeg mig selv). Jeg håber det smager dig lige så godt som det gjorde mig. *gnasker*
READ  Bagte rødbeder med rødløg, blommer og solbær

Indlægget indeholder affiliatelinks. Det betyder at hvis du går igennem til til en butik, så får jeg en del af beløbet som jeg bruger til at betale for de udgifter jeg har ved at køre denne blog.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.