Djævelsk lækker chili con carne

Selvom termometeret siger omkring 10 grader for tiden synes jeg at det er blevet vildt koldt. Måske er fordi vi havde sådan en lang sommer, men den bedste løsning er ikke at skrue op for varmen, men i stedet lave mad som varmer dig helt ind i knoglerne. Her er min opskrift på en brandvarm chili con carne.

De fleste ville nok bruge hakket oksekød til en chili con carne, og det er også lækkert, men så synes jeg alligevel at den kommer ret tæt på en krydret kødsauce, så jeg vil hellere have lækkert simret oksekød som er så mørt at det nærmest smelter i din mund.

[delipress_optin id="28325"]

Hvis du ikke kan lide den super stærk kan du reducere de friske chilier eller du kan fjerne frøene. Du kan også vælge at lade være at komme dem i, men du bør bruge de tørrede chilier da de er med til at forme smagen. Jeg brugte tørret ancho chili og chipotle chili.

[wpnf-label id=1612]

ingredienser 10 portioner

  • Oskespidsbryst Skåret i firkanter 2 kg
  • Tre tørrede chilier Som f.eks. ancho og chipotle kg
  • Friskbrygget kaffe 400 ml
  • Peberfrugter 3
  • Paprika (røget) 3 tsk
  • Oregano (tørret) 3 tsk
  • Rødløg (mellem) 3
  • Frisk chili 3
  • Melasse Eller sukrin 3 spsk
  • Hel kanel 2
  • Hvidløg (fed) 12
  • Dåsetomater 800 g
  • Kidneybønner 600 g

Opskrift

  1. Brug en stor kop kaffe og sæt de tørrede chilier i blød i kaffe. Sæt evt. en ske overpå for at holde dem nede i kaffen._MG_0604
  2. Brun kødet på en stegepande af flere omgange, der skal kun være et lag på panden af gangen. Stil dem til side indtil de skal bruges. Mens du steger kan du sagtens gøre grøntsagerne klar._MG_0600
  3. Skær peberfrugterne og rødløgene i tern. Skær de friske chilier i skiver og pil hvidløgnene._MG_0596
  4. Sæt en stor gryde over på medium varme, når den er varm kom olivenolie i og varm den op.
  5. Tilsæt løg, knust hvidløg, krydderier, en god omgang salt og peber. Steg til løgene er bløde og let gennemsigtige._MG_0609
  6. Tag chilierne op af kaffen og hak dem.
  7. Tilsæt peberfrugter, de friske chilier, kaffe, molasse, kanel og rør grundigt. Hvis du gerne vil have peberfrugterne har lidt mere bid kan du tilsætte dem når du tilsætter bønnerne._MG_0611
  8. Tilsæt dåsetomaterne og kødet._MG_0614
  9. Varm op og smag til med salt og peber.
  10. Lad retten simre under låg i minimum 2 timer, gerne længere.
  11. Tilsæt bønner (og evt. peberfrugter) og lad retten simre i yderligere 30 minutter.
  12. Servér dampende varm med en klat skyr (eller græsk yoghurt) ovenpå.
  13. Så let er det at lave djævelsk lækker chili con carne. Jeg håber det smager og gennemvarmer dig.chili-con-carne-square
Tags: , , ,

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.