[delipress_optin id="28309"]

Gærkonvertering

Fra:
Til:

Brødberegner

Indlæser
Foodgeek
Bread Calculator™

Lav din egen surdej

Hvis man er fan af fantastisk brød og bagværk er en surdej fantatisk at have; lær hvor nemt det er at lave din egen. Bare følg denne surdej opskrift.

En surdej er slet ikke svær at lave. Det eneste det kræver er tid og lidt konsistens. Det er lige bagerverdenens svar på at have grønne fingre.

Afsæt et tidspunkt hver dag hvor du tjekker og fodrer din dej. Det er ligemeget hvornår det er, bare det passer din i din dagligdag. Det er dog ret vigtigt at du ikke glemmer det

Fortsæt med at læse

Surdejsbrød for begyndere

Surdejsbrød er brødenes brød. Sprød skorpe, blød krumme med kæmpe huller og masser af smag. Det er dog normalt ikke noget folk tænker at man kan lave hjemme, men det kan man sagtens, og er her min surdejsbrød opskrift for begyndere.

Jeg vil føre dig igennem hvordan du laver dit første surdejsbrød, hvilke værktøjer du har brug for, hvilke teknikker du skal bruge for at få det helt rigtige brød, og hvad du skal være opmærksom på undervejs.

Det er faktisk ikke spor svært at lave, men det vigtige er at du er ret præcis med både vejning af ingredienserne og de forskellige teknikker.

Opskriften er ikke udspecificeret med hvor langt tid noget tager, men jeg forklarer hvad du skal kigge efter så du opnår det rigtige brød der både smager fantastisk og som hæver flot op inde i ovnen.

Hvis du er ny surdejsverdenen, så håber jeg du vil prøve at lave denne surdejsbrød opskrift og få en god start med at lave fantastiske brød.

Fortsæt med at læse
Tikka Masala Paste opskrift

Hjemmelavet tikka masala paste

Tikka Masala er en fantastisk ret om den er med grøntsager, kylling eller hvad man nu ellers har lyst til. Man kan få nogen rigtigt gode pastaer som man kan komme direkte i sin ret, men hvis du selv har lyst til at lave én så trækker det din ret op fra “lækker” til “fantastisk”.

Det er ikke særligt svært at lave men det kræver en del ingredienser. Denne pasta kan sagtens gemmes i køleskabet i en måneds tid hvis du smider den i et patentglas , og den kan holde sig i mindst 6 måneder i fryseren.

Hjemmelavet tikka masala paste

En fantastisk tikka masala kan godt laves med et glas fra supermarkedet, eller du kan lave denne fantastisk pasta som du bruger i din ret

Ret Aftensmad
Køkken Britisk, Indisk
Nøgleord britisk mad, indisk mad, tikka masala, tikka masala paste
Forfatter Sune Trudslev

Ingredienser

Garam masala

  • 2 spsk korianderfrø
  • 1 spsk spidskommenfrø
  • 1 spsk kardemommefrø
  • 1 spsk sort peber
  • 1 spsk fenikelfrø
  • 1 spsk sennepsfrø
  • ½ spsk hele nelliker
  • 2 tørrede rød chilier
  • 2 spsk gurkemeje

Tikka masala paste

  • 2 fed hvidløg
  • 1 stykke frisk ingefær på ca. 5 cm
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 spsk røget paprika
  • 2 spsk garam masala
  • ½ tsk salt
  • 2 spsks smagsneutral oile
  • 2 spsk tomatpasta
  • 2 friske røde chilier
  • 1 en god håndfuld frisk koriander
  • 1 spsk kokosmel
  • 2 spsk mandelmel
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk korianderfrø

Sådan gør du

Lav garam masala

  1. Sæt en lille stegepande over medium-høj varme.

  2. Tilsæt korianderfrø, spidskommenfrø, kardemommefrø, sort peber, fenikelfrø, sennepsfrø, nelliker og tørrede røde chilier til den tørre stegepanden og rist dem til de dufter fantastisk. Det tager ca. 2 minutter.

  3. Knus krydderierne i en krydderikværn eller en morter til det er et pulver. Tilføj gurkemeje.

  4. Kom i et forseglet glas. Du skal ikke bruge det hele i opskriften.

Lav tikka masala pasta

  1. Varm stegepanden op igen.

  2. Fjern skallen fra hvidløget og skræl ingefæren med en teske.

  3. Kom alle de tørre krydderier og steg dem til de dufter fantastisk. Det tager ca. 2 minutter.

  4. Knus krydderierne i en krydderikværn eller en morter.

  5. Kom alle ingredienserne i en food processor og kør til du har en helt glat pasta.